Access Consciousness Tools


1. Door vragen te stellen en niet vanuit een conclusie of oordeel te leven.

Als je leeft vanuit vragen is alles mogelijk, je houdt de uitkomst open in tegenstelling wanneer je een conclusie of oordeel geeft of trekt.

Hieronder staan een aantal vragen die je kunt stellen wanneer je je in eender wat voor situatie bevindt . Of het nu een positieve of negatieve situatie is.

  •         Wat is er nog meer mogelijk?
  •         Hoe wordt het nog beter dan dit?
  •         Wat kan ik hier aan bijdragen?
  •         Hoe kan ik dit veranderen?
  •         Wat is er goed aan dit/mij……. wat ik nu nog niet begrijp?        
  •      Wat is er nodig om dit te veranderen?

2. Zwaar en licht

Als iemand je iets verteld wat voor deze persoon de waarheid is, kun je binnen in jezelf voelen of het ‘goed voelt’ of niet. Als het niet jouw waarheid is dan voelt het ‘zwaar’, als het wel klopt met jou dan voelt het ‘licht’. Bijvoorbeeld iemand doet je een voorstel waar deze persoon helemaal enthousiast over is, dan kan het voor jou echt ‘zwaar’ voelen. Dan is dit voorstel niet het juiste voor je.

https://www.audioacrobat.com/playv/WLLSbC07

1.      3. Interesting point of view (ipov)

Ieder heeft een eigen mening. Bedenk dat alles wat een ander zegt of doet, dit een interessant gezichtspunt is.

Als je je realiseert dat alles wat een ander zegt of doet een interessant gezichtspunt is, dan heb je dus geen reactie of weerstand. Jij bent dan de spreekwoordelijke steen in de rivier. Als je geen reactie of weerstand biedt is er ‘rust’ voor jou en de ander. Er kan geen discussie, strijd of ruzie ontstaan. Je neemt waar en oordeelt niet.  Een voorbeeld: Iemand roept naar je dat je haarkleur lelijk is, weet dan dat het maar een gezichtspunt is. Je biedt geen weerstand of reactie. Het is geen discussie waard omdat het iemands gezichtspunt betreft.

Dr. Dain Heer geeft in onderstaande film uitleg over ‘interesting point of view’.

https://www.youtube.com/watch?v=F-0uVyohLmc

4.     4. Jouw gedachten, gevoelens en emoties zijn niet van jou?

Wist je dat  99,999999% van de gedachten, gevoelens en emoties in jouw hoofd en lichaam niet van jou zijn?

Je bent als het ware een enorme satellietschotel die van alles opvangt. Vraag jezelf dus altijd af of dit (fysieke) gevoel, die gedachte of emotie wel van jou is. Van WIE of van WAT  is dit….? Is dit wel van mij? Is het van iemand anders of van iets anders? Voelt het licht? Dan is het niet van jou en kun je het terugsturen. 

In onderstaande video geeft Dr. Dain Heer  hier uitleg over:

https://www.youtube.com/watch?v=bknodL-lJqA

5.     5. All of life comes to me with ease, joy and glory®

Alles in het leven komt naar me toe met gemak, plezier en glorie®

Dit is de mantra van Acces en wanneer je deze ’s morgens en ’s avonds tienmaal zegt, veranderen er al dingen in je leven. Een mantra zorgt ervoor dat je erkent dat je werkelijk een leven kan hebben van vreugde gemak en glorie op ieder gebied. Het is de keuze die voor jou beschikbaar is, alhoewel niemand je ooit verteld heeft dat dit voor jou mogelijk is.

Door deze mantra te gebruiken bevestig je wat er is en wat er voor jou werkelijk is. Het is anders dan een affirmatie, een affirmatie wordt gebruikt om iets dat negatief  is om te buigen naar iets positiefs.

Een mantra gaat verder, je gaat er vanuit dat er niets overwonnen hoeft te worden. Er is gewoon iets anders waar je voor kunt kiezen. Je kunt leven vanuit de visie dat er meer mogelijk is en met gemakt, vreugde en glorie.

 

In dit filmpje verteld Gary Douglas, de oprichter van Acces Consciousness® meer over deze mantra:  https://www.youtube.com/watch?v=gARqUm3_sa4