LEVENSBOOM

 

De levensboom staat voor je levensweg en je ontwikkeling. Dit is een heel mooie workshop als je meer over je pad wil weten. Ga ik de goede richting op? Is dit wat ik wil? Je krijgt meer zicht op hoe jij op dit moment in het leven sta.

Als je een tuin hebt, weet je dat het nodig is om de boom af en toe te snoeien. In het echte leven is dat ook nodig. Soms is dat in taken of in relaties. Na samen je boom geanalyseerd te hebben ga jij ook kijken waar het nodig is om te snoeien. Takken moeten weer licht en lucht krijgen. Op deze manier kunnen bomen en struiken optimaal groeien en bloeien.

Kijk je naar je eigen boom dan laat die je leven zien. De belangrijkste dingen krijgen vaak de dikste takken. Dit zijn ook vaak de dingen die je meeste tijd en aandacht krijgen en ook wilt geven.

In deze workshop teken jij je eigen boom en krijg je daardoor zicht op hoe je jouw leven hebt ingericht. Je kijkt welke bezigheden en mensen het meeste van je vragen aan energie, tijd en aandacht. Je zult dikke, grote takken zien én dunne twijgjes. Zie je takken die niet tot hun recht komen? Zie je takken die vrucht horen te dragen of meer groeien en bloeien?

Je kijkt goed naar je boom om te zien of er takken zijn die gesnoeid moeten worden. Welke tak neemt te veel ruimte in? Welke tak zit in de knel? Wat heeft je boom nodig om meer lucht, licht en ruimte te krijgen?

Let wel op!! Snoei met beleid! Jouw boom hoort wel in balans te blijven. Als je aan linkerkant uit laat dijen en de andere kant alleen maar dunnen twijgjes heeft, zie je dat de boom uit balans raakt en zijn stabiliteit verliest. Dit kun je vertalen naar jezelf: zorg voor aandacht en energie die niet eenzijdig is gericht. Die éne tak is heeeeel belangrijk voor je, de andere takken heb je ook nodig om gezond te blijven!

Wil je deze workshop volgen? Neem dan contact met me op, dan plannen we een datum in overleg.

De kosten voor deze workshop zijn €45,00 voor twee uur beeldend werken. Alles inclusief ook koffie/thee en iets lekkers.